9. kesäkuuta 2011


Savutofu-melonisalaatti

4 hengelle
300 g pala vesimelonia
½ tuorekurkku
1 avokado
1 rkl sitruunamehua
200 g kylmäsavustettua tofua
1 ruukku tammenlehväsalaattia
1 dl hienonnettua minttua
1 dl hienonnettua korianteria
1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 dl pensasmustikoita tai ½ dl kuivattuja mustikoita

Balsamiviinietikkakastike1 dl balsamiviinietikkaa
1 dl ruokosokerisiirappia

Lisäksioliiviöljyä
sitruuna-sormisuolaa

---
1. Valmista ensin kastike. Mittaa kattilaan kastikeaineet. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä 3 - 5 minuuttia, kunnes kastike on siirappimaisen paksua. Anna jäähtyä.

2. Leikkaa meloni reiluiksi paloiksi. Viipaloi kurkku. Halkaise avokado, poista kivi, kaavi hedelmäliha ja kuutioi. Pirskottele päälle sitruunamehua, ettei avokado tummu. Kuutioi tofu.

3. Levitä huuhdotut ja revityt salaatinlehdet laakealle tarjoiluvadille. Lisää päälle hienonnetut yrtit. Nostele päälle avokadot, kurkkuviipaleet, melonipalat ja tofut. Ripottele pinnalle kuorittuja pistaasipähkinöitä ja pensasmustikoita.

4. Valuta päälle lopuksi balsamicokastiketta ja oliiviöljyä. Mausta sitruunasormisuolalla.



Tietoturvavinkkejä

https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/tietoturvaohjeet.html Tietoturva-aiheiset neuvot ja vinkit on tarkoitettu muun muassa...