12. huhtikuuta 2011

Clipper Lakritsatee ♥

Lakritsikasvi (Glycyrrhiza glabra) on monivuotinen herneen sukuinen palkokasvi, joka on kotoisin Lähi-idästä ja Kaakkois-Euroopasta. Se kasvaa noin metrin korkuiseksi.
Tieteellinen nimi tulee kreikkalaisista sanoista glykys – rhiza, joka tarkoittaa makeaa juurta.
Sana lakritsi on samaa kantaa.

Lakritsikasvin juuri kerätään kasvin kolmannen kasvukauden loppupuolella.

Dominikaanimunkit aloittivat lakritsikasvin viljelyn Englannissa 1500-luvulla, Pontefractissa, missä lakritsimakeinen syntyi. Nykyään sitä käytetään makeisten ohella myös mausteena eri oluissa, joista tunnetuin lienee Guinness. Tuoreen lakritsikasvin juuri on keltainen ja noin 50 kertaa sokeria makeampaa, mutta siinä oleva karvas öljy peittää suuren osan makeudesta alleen. Uuttamisen jälkeen kitkeryys saadaan häviämään. Makeisen musta väri saadaan lääkehiilestä, jota (lakritsi)karamellimassaan lisätään sitä keitettäessä.
 
 

Runsasrasvainen välimeren ruokavalio ehkäisi diabetesta ilman laihdutusta ja liikuntaa

Tietoturvavinkkejä

https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/tietoturvaohjeet.html Tietoturva-aiheiset neuvot ja vinkit on tarkoitettu muun muassa...