26. maaliskuuta 2011

MC Xander 'Spaceship Earth'

Video joka jokaisen suomalaisen tulisi katsoa

Jaakkohalmetoja.com - Juomisen punainen lanka

Road Dream / Jaakko Halmetoja - Osa 15

Road Dream / Jaakko Halmetoja - Osa 14

Road Dream / Jaakko Halmetoja - Osa 13

Road Dream / Jaakko Halmetoja - Osa 12

Road Dream / Jaakko Halmetoja - Osa 11

Road Dream / Jaakko Halmetoja - Osa 10

Road Dream / Jaakko Halmetoja - Osa 9

Road Dream / Jaakko Halmetoja - Osa 8

Road Dream / Jaakko Halmetoja - Osa 7

Road Dream / Jaakko Halmetoja - Osa 6

Road Dream / Jaakko Halmetoja - Osa 5

Road Dream / Jaakko Halmetoja - Osa 4

Road Dream / Jaakko Halmetoja - Osa 3

Road Dream / Jaakko Halmetoja - Osa 2

Road Dream / Jaakko Halmetoja - Osa 1

TEDxProacademy - Jaakko Halmetoja

Herbatint

Päätin vaihtaa hiusvärini luonnollisempaan ja testaan tänään Herbatint kasviväriä. Mikäli tuote pysyy hyvin, en enää vilkaisekaan muita kaupan värejä. Maksoin tästä 12,90€ luontaistuotekaupassa.

 Hiusväri ilman ammoniakkia, jossa on käytetty luonnollisia yrtti- ja kasviuutteita ja minimaalinen määrä kemiallisia ainesosia (mm. fenyleenidiamiinia). Peittää harmaat. Pakkaus sisältää: 1kpl Herbatint hiusvärigeeli 60ml, 1kpl kehite 60ml, 1kpl aloe vera hoitoaine, käsinepari, käyttöohjeet.

Vihannesvertailua


Vihannesten popsiminen on terveellistä, tuttu juttu. Vihannesten peseminen, kuoriminen ja pilkkominen on kuitenkin sen verran työlästä puuhaa, että kiusaus tarttua eineksiin on suuri. Tästä syystä olisi tärkeää, että ne vihannekset mitä vaivaudumme valmistamaan, olisivat kaikkein terveellisimpiä.

Mikä vihannes sitten on ravitsemuksellisesti paras? Mitä kannattaa haukata erityisen usein, löytyykö meille naisille ”täsmävihanneksia”?

WomensHealth.com suorittamassa vertailussa vihannekset on jaettu neljään ryhmään värin perusteella. Ryhmät ovat punainen, vihreä, keltainen/oranssi ja valkoinen. Tästä edettiin valitsemalla 16 vihannesta, joista löytyy eniten tuttua ja terveellistä C-vitamiinia.

Viimeisessä vaiheessa kunkin ryhmän kunkut asetetaan toisiaan vastakkain, ja toisiinsa vertaillaan naisen elimistölle kaikkein tärkeimpien vitamiinien pitoisuuksia. Me teimme saman vertailun, mutta otimme huomioon kotimaiset suositukset.

Lue, vertaa ja selvitä vihannesten valio jutun lopusta…

Vertailu 1: Foolihappo


Foolihapolla on tärkeä osuus punaisten verisolujen lisääntymisessä, kasvussa sekä ruoansulatuskanavan, erityisesti suolinukan hyvinvoinnissa.

Naisille foolihappo on erityisen keskeinen vitamiini siinä vaiheessa, kun suunnitellaan perheenlisäystä.
- Foolihappo on ainoa vitaminiini, jonka syömisestä on todistetusti etua raskautta suunnitteleville. Se on äärettömän hyvä ja halpa keino ehkäistä ongelmia, sanoo HUS:in naistenklinikan lääkäri, dosentti Vedran Stefanovic Helsingin Sanomissa.

Raskaus kaksinkertaistaa foolihapon tarpeen, ja hedelmällisessä iässä olevien naisten tulisi saada sitä noin 0,4 milligrammaa vuorokaudessa. Kasviksista eniten tätä tärkeää vitamiinia löytyy sataa grammaa kohden…

Punaiset vihannekset:

Punainen paprika vs. punakaali – 0,055 mg vs. 0,039 mg
Tomaatti vs. nauris – 0,016 mg vs. 0,014 mg

Vihreät vihannekset:

Ruusukaali vs. vihreä paprika – 0,093 mg vs. 0,036 mg
Parsakaali vs. lehtikali – 0,113 mg vs. 0,120 mg

Keltaiset/oranssit vihannekset:

Myskikurpitsa vs. keltainen paprika – 0,022 mg vs. 0,029 mg

Valkoiset vihannekset:

Peruna vs. lanttu – 0,020 mg vs. 0,050 mg

Vertailu 2: Magnesium


Magnesium on tuiki tärkeä kivennäisaine, sillä se on mukana muun muassa hermo-lihasimpulssien syntymisessä ja DNA:n synteesissä. Jos elimistössä on liian vähän magnesiumia, saattaa seurauksena olla lihaskramppeja sekä hermoston ja lihasten yhteistoiminnan häiriöitä.

Magnesium auttaa myös pitämään kurvit kohdallaan. Journal of the American College of Nutritionin mukaan matalat magnesiumarvot saavat verensokerin kohoamaan. Kun verensokeri nousee kovin korkeaksi, haima tuottaa tavallista enemmän insuliinia. Jos elimistössä on runsaasti insuliinia, sokerit varastoituvat rasvaksi, ja usein kaiken lisäksi juuri jenkkakahvojen kohdalle. Kun verensokeri sitten äkisti laskee, laskee myös mieliala…

Suositusten mukaan naisten tulisi saada 280 mg magnesiumia päivittäin. Seuraavassa vertaillaan edellisen vertailun voittajien magnesiumpitoisuuksia.

Punaiset vihannekset:

Punainen paprika vs. tomaatti – 14 mg vs. 9,0 mg

Vihreät vihannekset:

Ruusukaali vs. parsakaali – 14,0 mg vs. 14,0 mg

Keltaiset/oranssit vihannekset:

Keltainen paprika: 16,0 mg

Valkoiset vihannekset:

Lanttu: 14,0 mg

Vertailu 3: Rauta


Rauta on veren hemoglobiinin rakenneosa ja osallistuu hapenkuljetukseen. Ilman rautaa olet siis kirjaimellisesti huonossa hapessa!

Aterian koostumus vaikuttaa ravinnon raudan hyväksikäyttöön. Hyväksikäytettävyys paranee, jos ruokavaliossa on riittävästi C-vitamiinia ja lihaa tai kalaa päivittäin.

Rautaa tulisi saada vähintään 15 mg/vrk. Kuukautisten aiheuttama raudan menetys voi vaihdella paljon, mutta osa naisista tarvitsee rautavalmisteita takaamaan riittävää raudan saantia. Raskausajan rautatasapaino edellyttää noin 500 mg rautavarastoja raskauden alussa. Näin suurta raudan tarvetta on vaikea tyydyttää ilman rautavalmisteita.

Kahdella edellisellä kierroksella parhaiten menestyneiden vihannesten välillä käydään nyt semifinaali.

Punainen paprika vs. parsakaali – 0,6 mg vs. 1,1 mg
Punainen paprika vs. ruusukaali – 0,6 mg vs. 0,4 mg
Keltainen paprika: 0,4 mg
Lanttu: 0,3 mg

Vertailu 4: Seleeni


Seleeni suojaa elimistöä sitä vahingoittavilta aineilta, esim. karsinogeeneiltä ja raskasmetalleilta, ja voi näin ehkäistä sairastumista esimerkiksi syöpään. Lisäksi seleeni huolehtii maksan normaalitoiminnasta sekä ylläpitää imuunijärjestelmää ja normaalia näköä.

Naisten kannalta seleeni on erityisen tärkeä hivenaine, sillä se pitää huolta ihon ja hiusten terveydestä. Yhdessä E-vitamiinin kanssa ne ovat todellinen tehokaksikko.

Seleenin päivittäinen saantisuositus naisille on 40 mikrogrammaa. Raskaana olevilla ja imettävillä suositus on hieman suurempi, 55 mikrogrammaa.

Viimeisessä vaiheessa vastakkain asetetaan finaaliin selvinnyt vihannespari, punainen paprika ja parsakaali. Se, jossa on enemmän seleeniä, saa kunnian olla naisille paras vihannes!

Punainen paprika vs. parsakaali – 0,2 mikrogrammaa vs. 0,4 mikrogrammaa

Naisille paras vihannes on siis parsakaali!

Pilvi – mitä hyötyä liiketoiminnalle vuonna 2018?

https://niklaswallenius.fi/tag/pilvi/ Niklas Wallenius, Perinteinen konesali vs. Pilvi