11. huhtikuuta 2011

Yrttejä ikkunalle

Kotikosmetiikkaa


Appelsiinissa on suuret määrät A- ja C-vitamiinia. Sen mehu sopii ihoa vahvistaviin aineisiin ja naamioihin. Hienoksi jauhettu kuori on käyttökelpoinen kuorinta-aine.

Aprikoosissa on ravitsevaa öljyä ja paljon A-vitamiinia. Se parantaa ihon kimmoisuutta ja pehmentää ryppyjä.
Sekä tuoreen, että kuivatun hedelmän lihaa voi käyttää kasvonaamioissa.
Hienoksi jauhettu kivi käy vartalon kuorintaan.

Avokadossa on paljon A- ja B-vitamiinia, mineraaleja ja lesitiiniä.
Se kosteuttaa ihoa tehokkasti, etenkin kuumassa ilmastossa.

Hunajassa on paljon mineraaleja ja vitamiineja. Se hoitaa ja lievittää infektioita. 
Hunaja käy myös sidonta-aineeksi.

Jogurtti sisältää bakteereja hajottavia entsyymejä. Se on erinomainen hoitoaine ongelmaiholle. Se käy puhdistusmaidoksi, kuorinta-aineeksi ja hiustenhoitoon.

 Kaurassa on runsaasti mineraaleja ja proteiinia. Hienoksi jauhettuna sitä voi käyttää saippuan tapaan. Se on oiva perusaine myös kasvonaamioiden ja kuorinta-aineiden valmistuksessa.

 Kermasta saa mainion hierontanesteen. Sitä voidaan käyttää myös kasvonaamioiden ravitsevana pohjana.

Kirnupiimässä on kalsiumia, proteiinia ja vitamiineja.Se puhdistaa, vaalentaa, supistaa laajentuneita ihohuokosia ja lievittää auringon polttamaa ihoa.

Kurkku rauhoittaa, parantaa ja supistaa lievästi ihohuokosia.Se käy suurihuokoiselle, rasvaiselle iholle naamioissa, puhdistusmaidoissa ja kasvovesissä. Sillä voidaan hoitaa myös väsyneitä silmiä.

Kurpitsan siemenistä puserrettu öljy parantaa auringon polttamaa ihoa.

Maito käy sekä tuoreena, että happamana ihon ravitsemiseen ja pehmentämiseen.

 Kananmuna on täynnä proteiinia, rautaa, lesitiiniä ja vitamiineja. Munanvalkuainen supistaa rasvaista ja epäpuhdasta ihoa naamioissa. Keltuaisen avulla naamiosta tulee ravitsevampi. 
Hiustenhoitoaineisiin kananmuna sopii myös.

Persikan liha käy tuoreena kuivan ihon kasvonaamioihin, puhdistus- ja kosteusvoiteisiin. Persikansiemenöljy sopii kasvovoiteisiin ja hiustenhoitoaineisiin.

 Porkkanassa on paljon A-vitamiinia, joka edistää paranemista. Porkkanasta saa raakana raastettuna ja mehustettuna hyvän nopean puhdistusaineen ja naamion. Se sopii rasvaiselle, palaneelle ja ärtyneelle iholle.

Sitruunassa on sitruunahappoa ja C-vitamiinia. Sitruunamehu auttaa säilyttämään ihon luonnollisen happotasapainon, vähentää infektiovaaraa ja valkaisee.

Tee sisältää tanniinia, joka imee ultraviolettisäteitä. Tee lievittää ja parantaa auringon polttaman ihon kirvelyä. Liotettuja teepusseja voi käyttää hoitamaan väsyneitä silmiä.

Pilvi – mitä hyötyä liiketoiminnalle vuonna 2018?

https://niklaswallenius.fi/tag/pilvi/ Niklas Wallenius, Perinteinen konesali vs. Pilvi