15. toukokuuta 2011

Maailman pitkäikäisin kansa syö terveellisesti

Japanilaiset ovat maailman pitkäikäisin kansa. Naisten keski-ikä on 86 vuotta ja miesten 79 vuotta. Japanissa ruokavaliossa suositaan kalaa eri muodoissaan. Henkeä kohti kalaa syödään 60 kiloa, kun Suomessa vastaava luku on noin 16 kiloa.
Suosittuja kalaruokia ovat Suomeenkin rantautuneet raakaa kalaa ja riisiä sisältävät sushi-ruoat, kalaa, äyriäisiä, sieniä ja vihanneksia sisältävät tempura-ruoat jne. Myös kieltä hallitsematon turisti pääsee nauttimaan japanilaisesta ruoasta, koska monien ravintoloiden ikkunoissa ateriat on kuvattu värikkäiden muoviannosten muodossa. Tällaisen palvelun toivoisi yleistyvän myös muissa Aasian maissa.
Japanilaisen hotellin aamuateria poikkeaa länsimaisesta. Lukuisat pienet astiat ja eri tavoin valmistetut ruoat tuovat värejä, hapanta, imelää, pehmeitä ja pureskelua vaativaa syötävää. On vaikeaa löytää ruokia, joiden valmistuksessa olisi käytetty runsaasti eläinrasvaa.
Rasvaisten ruoka-aineiden käytön vähäisyys, runsas kalan käyttö, kasvikset ja meren kasvillisuuden hyödyntäminen eri tavalla valmistettuna antavat leimaa japanilaiselle ruokavaliolle ja ylläpitävät väestön terveyttä.

Pilvi – mitä hyötyä liiketoiminnalle vuonna 2018?

https://niklaswallenius.fi/tag/pilvi/ Niklas Wallenius, Perinteinen konesali vs. Pilvi