16. helmikuuta 2011

Syö näin, jos haluat elää pitkään


Paljon kuitua ruokavaliostaan saavat ihmiset elävät pidempään ja paremmin. Tuore yhdysvaltalainen pitkäaikaistutkimus paljastaa, että kuidut helpottavat ihmisen ruoansulatuksen toimintaa, alentavat veren kolesteroliarvoja ja parantaa verensokeria.

Tutkimusta varten kerättiin tietoja peräti 388 000 ihmiseltä, jotka olivat tutkimuksen aikaan 50-71-vuotiaita. Kävi ilmi, että kuitupitoisella ruokavaliolla elävien ihmisten riski kuolla 9 vuoden tutkimusaikana väheni jopa 22 prosenttia verrattuna vähäkuituisella ruoalla eläviin nähden.

Tutkimuksessa vertailtiin osallistujien ruokailutottumuksia 1990-luvun puolivälistä 2000-luvulle.

Wall Street Journal -lehden mukaan Yhdysvaltojen National Institute of Health, eli paikallinen terveyden ja hyvinvoinnin laitos, nosti tutkimuksen jälkeen suositusta siitä, kuinka paljon kuitua tulisi syödä.

Tällä hetkellä suositus on 28 grammaa jokaista 2 000 kaloria kohden.

Tuoreen tutkimuksen mukaan erityisesti viljasta, pavuista, pähkinöistä, vihanneksista ja hedelmistä saadut kuidut helpottavat ruoansulatuksen toimintaa ja parantavat samalla terveyttä.

Tutkimusjoukossa eniten kuolleisuutta aiheuttivat sydän- ja verisuonisairaudet sekä syöpä. Erityisesti miehet saivat helpotusta syöpään kuitupitoisesta ruokavaliosta.

Jo aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet kuidun olevan terveydelle edullinen, ja vähentävän lukuisia sairauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pilvi – mitä hyötyä liiketoiminnalle vuonna 2018?

https://niklaswallenius.fi/tag/pilvi/ Niklas Wallenius, Perinteinen konesali vs. Pilvi